Adres en Contact Gedragscode Privacy Statement Downloads Links

De Reis van je LevenŽ

Een individueel wandelend coachtraject

"De Reis van je Leven®" is een coachtraject waarin je al wandelend plaatsen bezoekt die in jouw leven belangrijk zijn.
Door De Reis krijg je meer inzicht in de situatie van dit moment als resultante van de weg die je hebt afgelegd. Het is een aangrijpend avontuur waarin je zelf de hoofdrol speelt.

Om het leven vooruit te leven,
dien je het terugkijkend begrepen te hebben

Søren Kierkegaard

In het dagelijkse leven zijn we vaak gericht op wat ons te wachten staat. We staan zelden stil bij wat we geleerd hebben van de ervaringen die achter ons liggen en die ons gemaakt hebben tot de persoon die we vandaag zijn. Door letterlijk aanwezig te zijn op belangrijke plaatsen in je leven en stil te staan bij de keuzes die je toen en daar gemaakt hebt, word je je weer bewust van de consequenties voor je huidige leven.
"De Reis van je Leven®" - ontwikkeld door Wim Beijer - is een unieke en effectieve vorm van coaching die je een nieuwe en bewuste kijk geeft op jouw leven in verleden, heden en toekomst. Gaande het traject leer je die nieuwe inzichten om te zetten in nieuwe keuzes en/of een nieuwe koers te gaan.

Waarom zou je "De Reis van je LevenŽ" lopen?

Ieder mens ontwikkelt in de loop van zijn of haar leven gedrag of reactiepatronen om zich te handhaven in de wereld. Niet alle gedrag blijft je leven lang effectief. Sterker nog, delen ervan kunnen op den duur zelfs belemmerend werken of het tegenovergestelde veroorzaken van waar je op uit bent. Door "De Reis van je Leven®" krijg je niet alleen meer inzicht in je gedrag maar ook in je bijzondere kwaliteiten en verlangens. Je ontdekt hoe je je kracht effectiever kunt inzetten zodat het jouw doel dient. Met andere woorden: "De Reis van je Leven®" is een cadeau aan jezelf om je leven meer in overeenstemming te brengen met je diepste verlangens.

Je kunt "De Reis van je Leven®" bijvoorbeeld maken om:
- je leven goed op een rij te krijgen en meer in balans te komen
bijvoorbeeld na gebeurtenissen die je emotioneel hebben geraakt
-
nieuwe keuzes te maken en met nieuw elan de toekomst tegemoet te treden
bijvoorbeeld na een reorganisatie of ontslag
-
een fase in je leven af te sluiten
bijvoorbeeld na een scheiding of rond je pensioen
-
bewust stil te staan bij wat je bereikt hebt en in dankbaarheid om te zien
bijvoorbeeld nadat de kinderen de deur uit zijn

Hoe ziet "De Reis" eruit?

De Reis begint met een wandeling van een halve dag waarin je coach dieper ingaat op jouw reden om de Reis te ondernemen. Samen stel je vast wat je wilt bereiken. De wandelingen zijn om de drie à vier weken een hele dag met tussendoor een evaluatiemoment. Tijdens de wandelingen loop je in chronologische volgorde langs de belangrijkste plaatsen uit je eigen leven. Al wandelend wordt je rugzak in figuurlijke zin steeds lichter en tegelijkertijd rijk gevuld met nieuwe inzichten. Nadat je het verleden en heden hebt doorlopen, ligt de focus tijdens de laatste wandeling op de toekomst zodat je met een nieuwe, heldere blik je eigen weg kunt kiezen. Zo’n twee à drie maanden later tref je elkaar nog een keer om te evalueren.