Adres en Contact Gedragscode Privacy Statement Downloads Links

Wereldcoach en Axion

Samen voor elkaar

Elk jaar doneer ik namens mijn opdrachtgevers een gedeelte van mijn winst aan een goed doel. Zo hebben we in de afgelopen jaren Artsen zonder Grenzen geholpen schoon drinkwater te brengen in getroffen gebieden en afgelopen jaar hebben we geld gedoneerd aan The Hunger Project. Deze organisatie ondersteunt mensen wereldwijd om uit de eigen armoede te ontsnappen door educatie over de eigen mogelijkheden te bieden. Einde van het slachtofferschap staat hierbij centraal.

Wereldcoach
Wereldcoach is een organisatie die mensen wereldwijd de gelegenheid wil bieden om coaching te ontvangen in eigen leiderschap. Zij vraagt coaches om een klein gedeelte van hun winst over te maken naar Wereldcoach. Van dit geld krijgen mensen in ontwikkelende landen een coachtraject aangeboden waarbij het ontwikkelen van eigen leiderschap centraal staat. Vorig jaar heeft Wereldcoach ervoor gekozen om dat vooral via de programma’s van The Hunger Project te doen.

Een klein voorbeeld
Dit is het bericht dat wij terugkregen naar aanleiding van onze donatie:

“Mevrouw B. Rani Devaraj uit Tamil Nadu heeft door uw donatie deelgenomen aan het leiderschapsprogramma in India. Zij is nu de president van haar dorpsraad (panchayat). In het leiderschapsprogramma leerde zij over het politieke systeem van India en de manieren om toegang tot overheidsfondsen te krijgen. Met deze kennis heeft Rani al veel bereikt. Ze heeft gezorgd voor latrines, veilig drinkwater en verbeterde scholen in haar gemeenschap. Daarnaast zijn er in haar dorp 74 huizen gebouwd, 48 huizen gerepareerd en hebben 83 families nu gratis elektriciteit.

Meetbaarheid van coaching
Laten we nooit onderschatten wat er gebeurt wanneer mensen toegang krijgen tot coaching! Mensen vinden hun eigen kracht, hun eigen leiderschap en komen tot prestaties die als een olievlek iedereen in hun omgeving raakt. Wij zijn dankbaar dat we met uw bijdrage zoveel teweeg hebben kunnen brengen.
Meetbaarheid en zichtbare effectiviteit van coaching blijft een interessant thema op de agenda. Ik zal hier in de komende tijd meer over publiceren. Ik ben ook benieuwd hoe u in uw organisatie omgaat met meetbaarheid van coaching. Welke criteria worden er gebruikt, bijvoorbeeld? Schrijft of bel mij gerust!

José Mark, 06 - 46 82 12 72, jose@axiontc.nl